do kurczaka kebab z prymata :D mam pytanie na czym najlepiej smażyć pierś z kurczaka na redukcji ewentualnie marynować, oliva z olivek tylko jaka? mam extra vergine taka droższą nei nadaje sie do smażenia bardziej do sałatek.
[...] http://img51.imageshack.us/img51/7070/45328912.jpg Uploaded with ImageShack.us za malo bialek, za duzo tluszczy, takie wrazenie odnioslem. i pytanie jedno jeszcze, na czym poleciale smazyc jajecznice? olej, oliwa z oliwek, czy maslo jak dzis wlasnie pierwszy raz sprobowalem? edit. wiem dlaczego wyszlo mi bialek mniej, nie zakupilem [...]
Otręby i serek homo do wywalenia, zrób z płatków owsianych. Skiknij do art CO jedzą ladies, tam masz wypisanie, na czym można smażyć. Teraz na patelnię wlałaś widocznie zbyt dużo tłuszczu. W jajku możesz, reszta j.w. ;-)
[...] , bo są tam śladowe ilości - tak jak już napisałeś. Jeśli chodzi o ważenie produktów to wiadomo , że ważymy przed obróbka termiczną. Ja chcę sobie ugotować makaron od razu na 3 porcję , czyli 330g. Ważę to przed i później po ugotowaniu i następnie dzielę przez 3 (bo mam 3 posiłki z makaronem)? Jeśli nie ma się PAMU to na czym najlepiej smażyć?
Kondycyjnie jesteś cienki bo ćwiczysz od miesiąca i niema tu się niczym tłumaczyć czy zwalać, sęk w tym że zauważyłeś to że jesteś słaby i chcesz to zmienić i to się liczy że dobrą drogę obrałeś;) P.s. W jaki sposób robisz kurczaka? Gotujesz, smażysz, pieczesz? Jakby faftaq mógł odpowiedzieć na jedno pytanie: Jak najlepiej zrobić kurczaka? [...]
no a na czym mam smażyć %-) albo smalec albo kujawski. No ok od jutra przez 2 -3 tygi wypróbuje te źródła tłuszczu, jak to nie przejdzie to zmieniam dietke :-) Tzn. schodzi mi ładnie, ale wszystko w środku sie sypie
dziękuję obli za odpowiedź! to jeszcze przy okazji zapytam: na czym najlepiej smażyć? bo ja to tam wszystko na oliwie zawsze robię, nigdy się nad tym jakoś głębiej nie zastanawiałam...
[...] (2h wcześniej, czyli około 3 od snu). Twaróg mam, ale jakoś niechęć do niego ostrą także, myślałem żeby jeść go z chlebem, ponieważ jak jem go z makaronem nie wchodzi mi. Oliwę mam, staram się dorzucać do wszyskiego z czym nie brzmi obrzydliwie (np. jajka, chyba że jajecznicę można na oliwie smażyć). Jestem ekto, podwyższyłem sobie kcal o 900.
Jaka tam sucha kura z ryżem, robię z przecieru i z papryki taki sos, że to w żadnym razie suche nie jest, a naprawdę smaczne. Czyli widzę, że część węgli zamienić na tłuszcze, smażyć na czym innym. Mięsa innego nie lubię niż kury, Z mleka będzie ciężko zrezygnować, ale postaram się. Dzięki za opinie.